2018 m. liepos 22 d., sekmadienis

Bulgarijos dienoraščiai (7). Audra Balkanuose

2018 m. liepos 22 d., sekmadienis

Sekmadienį reikia ne tik nedirbti, bet ir nerašyti. Tuoj nerašysiu.
Rytoj ketiname su agentūra vykti į už Burgaso esantį Sozopolį, kuris, remiantis nuogirdomis, nepalieka abejingųjų. Labai nemėgstame šmirinėti su turistų grupėmis, tačiau šiuo atveju turbūt rinksimės tokį variantą, nes keliaujant savarankiškai išeitų per daug persėdimų (net trys), todėl labai nuvargtų vaikai, nelabai suspėtume ką nors pamatyti, o ir grįžti atgal į Elenitę veikiausiai taptų sunkoka.
Dar būtų smagu palėkti į kalnus ar pažvejoti jūroje, bet šį kartą gali ir nepavykti to padaryti. Iki aukščiausio Balkanų pusiasalio Musalos kalno, kurio labiausiai išstypusi viršuklanė siekia beveik 3 kilometrų aukštį, brautis tektų ilgiau nei iki Stambulo, nuo čia esančio maždaug už 400 kilometrų. Nebent galėtume kalnuotomis vietovėmis pasivažinėti visureigiais kur nors artėliau esančiuose kalnų masyvuose. Bus matyti.
Po 10 valandos vakaro Elenitę užplūdo ir visais įmanomais subtropiniais keiksmažodžiais ėmė talžyti audra. Dangus nė akimirkai neišjungdamas žaibo blykstės pleškino kalnus ir pankškai pasišiaušusią jūrą. Kažkas iš labai aukštai lyg niekaip negalėjo atsikosėti ant susigūžusių Balkanų. Vaizdo įrašas, Play spausti 2 kartus:
Visa tai truko geras dvi valandas, kol galiausiai labai iš lėto lėbaujanti dangiškoji svita su visais fejerverkais pasitraukė tolyn, į kalnų pusę. Nušniokštus subtropiniai liūčiai, kurį laiką galbūt bus šiek tiek gaiviau.

N.L.

BUS DAUGIAU, nes Lagaminas be dugno.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą