2017 m. sausio 29 d., sekmadienis

Pirštų galais per Šventąją žemę (1). Į ten, kur vanduo kažkada tapo vynu...

2017 m. sausio 29 d., sekmadienis

Karmėlava (Kaunas), oro uostas

Judita sapnavo, kad oro uoste nusipirko „Literatūrą ir meną“. „Narvesen“ darbuotoja, paklausta, ar turi tokį leidinį, labai tuo suabejojo. Sakė, būna, atveža... 2 egzempliorius. Peržvelgusi blizgiąją spaudą ir kitus leidinius lentynose, konstatavo, kad turbūt neras. Įnoringa (?) potenciali pirkėja nutarė, kad sapnas buvo apgaulingas, tačiau pardavėja nenorėjo pasiduoti ir ant besisukančio spaudos stovo surado tai, ko ieškojo! Sapnas išsipildė.
Visi sapnai išsilakstė standartinės oro uosto patikros metu. Aš patikros punktą praėjau nė nepyptelėjęs, o Judita „užkliuvo“. Tuomet jos kuprinę išnarstė po siūlelį, apgraibė visus kosmetikos ir higienos priemonių buteliukus. Bet oro uosto darbuotoja buvo maloni. Sakė, kad čia mums tik menkos pratybos prieš detektyvinę patikrą Izraelyje. Kai išvydau, kiek buteliukų sugeba į kelionę įsidėti žmona, akys išlipo ant kaktos. Moteriški talentai. Na, bet čia juk savaitei... Turės ką veikti žydai. Net šiek tiek neramu...

- - -
Iš tikrųjų savaitei. Iš tikrųjų į Izraelį, į Šventąją žemę. Pratipsenti pirštų galais Kristaus pėdsakais.
Dar neprašvitus lėktuvas pakilo virš pilkų debesų. Pilki debesys yra pilkos vasario kasdienybės mūsų šalyje garantas. Bet štai netrukus dangaus linijos kraštelyje prasikalė saulė.
Kaip paukštukas iš kiaušinio. Debesų paklotė apačioje primena banguojančią jūrą. Izraelis susijęs net su trimis jūromis: Raudonąja, Negyvąja ir Viduržemio. Bent keletą iš jų turėtume išvysti.
Judita krapštydama rankinuką pastebėjo, kad vienas iš gausybės buteliukų nežinia kodėl atsisuko ir kremas nuo saulės plūstelėjo išorėn. Sėdi dabar visas rankas išsipeckiojusi, net saulė pro iliuminatorių keistai žvairuoja. Pasiūliau kremu pasidalinti su stiuardesėmis – šiek tiek jas ištepti. Iš geros širdies. O Judita tik žiūri į paplūdusį buteliuką ir gromuliuoja kažkokius keistus žodžius: „Kremo pasidaugino, kremo pasidaugino...“. „Jei pasidaugino, galėsi prekiauti Izraelyje“, – pasiūliau aš. Nežinia, kiek to kremo ten reikės. Tūpsime netoli Eilato, Ovdos oro uoste. Mus turėtų pasitikti maloni pavasariška šiluma (+16 C), galbūt vėliau pasistiebsianti net iki lietuviškos vasaros (apie +20 C).
Jeigu Izraelį įsivaizduotume kaip trikampį ledų kaušelį, tai Eilatas būtų pačioje to kaušelio apačioje (piečiausias taškas). Kylant aukštyn, palei Jordaną ir Negyvąją jūrą Jeruzalės link, temperatūra gali kristi net ir 10-čia laipsnių! Vadinasi, Jeruzalėje tebus vos apie +6? Beveik kaip Lietuvoje. Kaune ryte buvo apie nulį.
Dar prieš pakylant lėktuve netikėtai sutikome seniai pažįstamą arfininkę J.D. su draugu. Maloniai pasilabinome, šnektelėjome ir prisisegėme saugos diržus.
- - -
Mūsų kursas maždaug toks: 7 naktys rezervuotos Eilate, bet 1-2 naktis ketiname praleisti ir Jeruzalėje, iki kurios nuo Raudonosios jūros kurorto – apie 300 kilometrų. Norėtųsi aplankyti Haifą, bet viskam turbūt neužteks laiko. O dabar laiko iki soties, nes skristi liko dar apie 4 valandas.

N.L.

BUS DAUGIAU, nes Lagaminas be dugno...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą