2017 m. sausio 30 d., pirmadienis

Pirštų galais per Šventąją žemę (3). Delfinų rifas (foto)

Visą pirmadienį nusprendėme ilsėtis, tad nuvykome į netoli Eilato esantį jaukų Delfinų rifą, kuriame knibždėte knibžda natūraliai gamtoje šėlstantys delfinai, itin pamėgę šią paktantę. Įėjimas į teritoriją yra mokamas, galima pirkti bilietą, į kurį įskaičiuotos vandens procedūros, gėrimai, užkandžiai ir pietūs greta Raudonosios jūros.
Šiek tiek apsižvalgę ir pasisveikinę su delfinais, patraukėme į vandens procedūras: čia ir kavinukės, ir oazės, ir įvairūs baseinėliai, taip pat su Negyvosios jūros vandeniu, kuriame neskęstama – plūduriuoji vandens paviršiuje kaip vyno butelio kamštis.
Vynas, kava, arbata, riešutai, kiti užkandžiai... Pirtelės, dušai, povandeninis masažas – ausis panardinęs po vandeniu girdi skambančią raminančią muziką. Vieta, kurioje pamiršti visus rūpesčius, visus didmiesčių knibždėlynus. Dar ne sezonas, turistų mažai, kas gali būti geriau...
Gerokai atsipalaidavę ir susiradę kavinukėje gitarą, vietiniams darbuotojams žydams gyvai padainavome „Šerkšno tylos“ dainą „Žiūrėk, jau sninga...“. Tai juos tikrai atgaivino... Apie sniegą čia turbūt nė nesapnuojama.
Keisti tie naujieji šekeliai, kažkokie vertikalūs :)
BUS DAUGIAU, nes Lagaminas be dugno...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą