2014 m. rugpjūčio 6 d., trečiadienis

(Nebe)Latvijos dienoraščiai (12). Abrikoso kauliukas

2014 m. rugpjūčio 6 d., trečiadienis

Paskui keltą sklendžia žuvėdros. Grįžtame įkrauti jūros, kopų, sakų aromato, aplipę žvaigždžių dulkėmis, kišenėse ir plaukuose – smėlis, mintyse – naujos erdvės. Iš Klaipėdos per Šilutę, Žemaičių Naumiestį, Vainutą atsibeldėme į Tauragę. Čia atsikvėpsime keletą dienų ir tuomet per Jurbarką, Panemunės keliu judėsime Kauno, o paskui ir Vilniaus link. Taip baigsis ši kelionė.
Naktimis palaipsniui jau ima dusinti įspūdžiai. Ryškiai išplaukia ir neleidžia užmigti. Šitiek metų virš mūsų galvų kaip koks prinokęs obuolys kabo Latvija ir tik dabar sugebėjome pakelti į ją akis, išvysti jos grožį.
Įveikę šį iššūkį, su Judita jau rezgame planus kitą vasarą kartu su abiem vaikais apkeliauti Europą, kiek pajėgsime. Grosime Europos sostinių ir ne tik gatvėse. Labiausiai vilioja Alpės, Provansas, Pranzūzija, Ispanija, Šveicarija... Kol kas tai – tik vizija, tačiau ką gali žinoti. Ir Latvija buvo vizija. Į Rygą dar grįšime, galbūt pakilsime iki Talino, nusileisime iki Saremo salų. Juk ilgi rudens ir žiemos vakarai – pats tas nepažintų kraštų analizei ir naujos kelionės plano rengimui. Iš viso to palaipsniui turėtų gimti knyga apie „Šerkšno tylos“ klajones, kuri galbūt kada nors išvys dienos šviesą.

Nerijus Laurinavičius
Tauragė
19.10 val.

Nėra jokio rytojaus,
Vien tik amžinas Š-I-A-N-D-I-E-N –
Abrikoso kauliukas,
Neįkandamas mirčiai.

2014-08-07
Vilnius.

P.S. Truputis statistikos:

* Iš viso sukorėme 1790 km.
* Visos kelionės trukmė – be 1 dienos 2 savaitės, t. y. 13 dienų: 9 dienos Latvijoje, 2 dienos Nidoje, 2 dienos Tauragėje. 11 nakvynių palapinėse (Latvijoje, Nidoje).
* Iš turėtų 350 eurų tesugebėjome išleisti vos 200.
* Automobilis – 14 metų senumo „Opel Zafira“. Kuro sąnaudos – 6 l / 100 km.

Šios kelionės aprašymo PABAIGA.

Kada nors gal bus daugiau, nes Lagaminas be dugno.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą